Att tänka på vid renovering

Det är många som drömmer om att renovera ett äldre hus och skapa sitt drömhus av detta. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och det är mycket att tänka på vid renovering, framförallt av äldre hus.

Många gånger så är det lätt att bli tidsoptimist och tro att saker och ting går betydligt fortare än vad de i verkligheten gör. Det kan vara både positivt och negativt att bestämma ett slutdatum för när olika saker ska vara klara i en renovering. Framförallt så kan det vara så att man aldrig vet vad som gömmer sig bakom en gammal vägg.

Var noggrann när man inspekterar det hus man tänker renovera för att säkerställa vad som behöver åtgärdas och vad som ska prioriteras. Skriv ner en prioriteringslista på saker som ska åtgärdas och var noga med att notera tidsåtgång på allt som ska göras. Är ni osäker på hur lång tid vissa saker tar så kolla upp med någon hantverkare som kan ha större koll.

lägg inte tid på onödiga detaljer i början på renoveringen utan följ de plan som ni skapat och försök att göra klart det som ni håller på med. Att hoppa runt i olika projekt i huset skapar bara förvirring. Lycka till med er renovering!