Interiör och design

När man pratar om interiör och design menar man oftast hur det ser ut i insidan av ett hus eller hem, alltså själva inredningen och designen på möblerna och invändigt av huset i sig. Interiör är dock något som förekommer i bilar, bussar, flygplan och båtar. Ofta är då interiören mer anpassad efter funktionalitet och säkerhet.

inredningHar man själv ett intresse för interiör och design kan det vara väldigt roligt att inreda sin nya lya, eller möblera om och kanske inreda lite efter årstider. Har man lite svårt för det där med färger och former, vad som passar och hur man egentligen ska börja när man står där med en tom lägenhet, kan man ta hjälp av professionella. De är kunniga inom färg och form, och är vana vid att inreda efter personliga önskemål. Oavsett hur man gör kan man alltid hitta gott om inspiration och tips i olika tidningar som behandlar just ämnet interiör och design.

På senare tid har det varit populärt att blanda gammalt med nytt. Nya designmöbler eller accessoarer till hemmet i plast, starka färger eller med mönster som känns retro kan inte riktigt gå fel. Tillsammans med möbler från loppisar som blivit omålade gärna i vitt eller någon mustig blå färg, rosa tyger med små blommor och en lampa i en grövre industristil så har du spikat inredningen enligt många tidningar.

Vissa kan tycka att det inte är så viktigt med interiör och design, och att det är ytligt att vara väldigt intresserad av det. Det kan vara förståeligt men det handlar ofta inte bara om vad som är vackert, utan det handlar om att skapa sig ett hem som man trivs i. Om ens hem känns lite tomt, oorganiserat och för stelt med kalla färger kan det enkelt färga av sig på ens humör. Alla är kanske inte lika mottagliga, men miljön och vår omgivning påverkar oss alla mer eller mindre. När man inreder ska man inte tänka så mycket på hur andra uppfattar det, fokus ska ligga på vad du själv trivs i, vilka färger som ger dig lugn, vilka motiv som gör dig glad etc.