Sovrum

Inredning och design är något som på senare år blivit allt mer populärt hos allt fler. Dessutom är numera alla rummet i ett hus eller lägenhet till skillnad mot förr då fokus kanske i första hand låg på rum där man vistades mycket som kök och vardagsrum. Idag lägger många ner tid på att inreda även andra delar av hemmet som badrum, sovrum och övriga utrymmen.

sovrumAtt inreda sitt sovrum har blivit allt mer populärt och visst kan det vara skönt att båda lägga sig och vakna upp i ett mysigt och behagligt sovrum. Vad är då bra att tänka på när man ska inreda sitt sovrum?

I sovrummet är sängen i fokus och i princip det man bör utgå ifrån vid inredning av rummet. Tapeter har också stor betydelse och kan sägas utgöra något av ramen i inredningen. Ljusa, diskreta färger är att föredra då det är enklast att variera annan inredning utifrån dessa. Givetvis ska man själv känna efter vilka färger man tror att man själv trivs med.

En annan viktig sak i ett sovrum som är avgörande är givetvis belysningen, som inte ska vara för stark utan av det mer mysiga slaget. Välj inte alltför starka lampor med starkt vitt sken, utan ljus med mörka lampskärmar för en behagligare belysning. En dimmer till taklampan kan vara en god idé för att kunna variera belysning och få de lite svagare.

Viktigast i ett sovrum är dock sängen som även är en stor del av inredningen. Att alltid ha en väl bäddad säng ger också ett lyft till övriga delar av rummet. Överkastet är här en del som kan varieras på hur många sätt som helst. Tyg, siden, mörkt, ljust, rutigt eller något annat. Möjligheterna är oändliga beroende på vilken känsla man vill förmedla. Kuddar eller inte på sängen är också något man kan välja att ha eller inte ha.