Vardagsrum

Det kanske allra viktigaste rummet i ett hus eller lägenhet är vardagsrummet. Det är dels ofta det största, dels det där man kanske spenderar det mesta av sin vakna tid.

Väggar

vardagsrum

Att tänka på när man ska inreda sitt vardagsrum är att välja rätt tapet som i ett så pass stort rum kommer vara en stor del av rummet. Det är en av de första sakerna man lägger märke till när man kliver in i rummet. Här finns det ett antal frågor man kan ställa sig. Ska man ha samma tapet på alla väggar? Vilken typ av tapet vill man ha, mönstrad, strukturtapet eller något annat? Vilken färg? Kanske ska man ha en enda stor bild på en av väggarna. Tapeten bör också spegla det tema man vill ha för sin inredning.

Golv

En annan sak som är viktig i ett vardagsrum och som kanske inte många tänker på är golvet och vad man har på detta i form av mattor och annat. I de flesta vardagsrum idag är det någon form av parkett som gäller. Huruvida denna är mörk eller ljus har stor betydelse för inredningen. Dock går det ju alltid att lägga på en matta eller flera om man vill försöka förminska effekten av golvet.

Inredning

Och just mattor är en stor del av inredningen även om man inte tänker på det. Om man till exempel vill ha en ljus och fräsch stil på sitt vardagsrum bör man också välja en matta i denna stilen. Varför inte en vit eller en ljusgrå, vilket kan vara ett bättre alternativ, då vita mattor lätt blir smutsiga.

För den som söker inspiration i sitt inredande kan Fröken Fräken rekommenderas, det är en inredningsbutik online med massor av inredning och möbler. Produkterna är rätt i tiden och webbshoppen uppdateras ständigt.