Att vara delaktig i en bostadsrättsförening

Vi har olika varianter att bo i Sverige och man kan välja sitt boende mellan att hyra en lägenhet, köpa en lägenhet eller ett hus. Alla är vi olika och trivs att bo på olika sätt. Det är inte alla som trivs att bo i lägenhet utan väljer därför att köpa eget hus att bo i. Att bo i en köpt lägenhet innebär att man blir delaktig i en bostadsrättsförening.

Att köpa sig en lägenhet är för många en säkerhet och att man äger rätten att bo och göra det man vill med sin lägenhet inom vissa gränser. Köper man en lägenhet så blir man medlem i en bostadsrättsförening som har ansvaret och äger de fastigheter som lägenheterna finns i. Tillsammans så finansierar man ägandet av de byggnader och fastigheter som finns inom föreningen.

Ibland så kan föreningen vara i behov av hjälp från jurister då det uppkommit tvister på något sätt och det gäller att man väljer rätt jurist för ärendet. Hamnar man i situationen att man behöver juridisk rådgivning så är det bästa att anlita en firma med bostadsjurister som har erfarenhet av detta. Det är en stor skillnad på en skilsmässoadvokat och en som arbetat med bostadsfrågor och kan den juridiken.

Även som medlem i en bostadsrättsförening kan ha behov av bostadsjurister om något uppstår vid köp eller försäljning av lägenhet. Det kan vara tidigare ägare som säljer en lägenhet under falskt flagg och det dyker upp en massa dolda fel som man inte meddelat om. Då kan det vara bra att få hjälp av jurister som kan reda ut saker och ting.

Även om man bor i ett hus så kan det vara så att man blir tvungen att anlita bostadsjurister vid tvister med exempelvis hantverkare. För det mesta så brukar det fungera för de som antingen bor i hyrd lägenhet, köpt lägenhet i en bostadsrättsförening eller då man köpt sig ett hus. Det är bra att veta att det finns hjälp att få om problem skulle uppstå.

Man behöver ju inte sitta med i styrelsen eller väljas till ordförande för att vara delaktig. Som medlem i en bostadsrättsförening så gäller det att vara med när de stora besluten ska fattas. Varje år så sker årsstämman och det är där som alla besluten fattas som rör föreningen. Du som medlem har en skyldighet att delta i dessa stämmor och andra sammankomster som förening ordnar.