Badrum

Ett badrum med rätt belysning och material är minst lika viktigt som ett bra inrett sovrum eller vardagsrum. Att inreda badrum har blivit mer populärt, med detta kan det vara bra att veta ett par saker att tänka på om just hur man inreder ett badrum.

Som med de flesta rummen är det en fördel om du ritar upp rummet och mäter det ordentligt. Det finns inget värre än att ha slarvat med det då du ska installera toaletten eller badkaret. Det hjälper alltid om du planerar i tid och vet vad du vill göra innan du börjar med att inreda badrummet.

I ett sovrum är det bättre med dämpad belysning, så att det blir mer mysfaktor. Detta stämmer inte in på badrum, här krävs starkare belysning. Det hjälper att ha bra belysning om man till exempel vill raka sig.

En av de viktigaste sakerna med att inreda ett badrum är att tänka på vilka material man använder för väggar och golv. Om du kollar på tillverkarens hemsida står det ofta hur man sätter ihop rätt material för väggar och golv, samt hur man kan montera det och vilka dimensioner som finns tillgängliga.

Om inte materialet är vattentåligt så kommer det uppstå fukt och vattenskador, en dyr och jobbig uppgift att fixa. Sen är det viktigt att fukt som uppstår i badrummet inte kan ta sig vidare till några andra rum i huset och göra skada. Ventilationen måste med andra ord vara bra utformad för att minimera eventuella problem.

För tips om allt möjligt gällande att inreda sitt badrum, kolla in den här länken.