De eviga hushållssysslorna

Att hålla hus är kostsamt och tar mycket tid. Vill du inte lägga ned denna tid och pengar kanske en hyresrätt är den rätta vägen. Men om du har eller planerar att bli villaägare ska du vara redo för en del hårt arbete för att få hemmet du vill ha. Hushållssysslorna är nödvändiga men jobbiga. Tack och lov finns det sätt att minska bördan lite grann.

Hushållsnära tjänster

Du kan få hjälp att städa huset, du kan ringa in folk som putsar dina fönster medan du slappar i soffan. Du flyttar så klart en del av din tid till pengakontot istället. Dagens priser är dock låga, för dem med mindre inkomst är det inte dyrt att betala för hushållsnära tjänster några gånger om året. Har ni två inkomster finns det till och med möjligheten att skaffa ett städabonnemang där ett företag kommer två eller flera gånger i månaden och fixar det husliga medan du är på jobbet.

Billigare produkter

Du behöver inte offra kvalité på dina städprodukter bara för att du söker billigare alternativ. Det finns gott om huskurer du kan använda dig av. Med ättika, bikarbonat och vinäger i städskåpet kommer du långt och kan rengöra det mesta. För att rengöra ett hus behöver du tvättmedel, rengöringscreme, allrengöring, badrumsrengöring, ugnsrengöring och såpa. Allt detta kostar runt 100 kronor att köpa in. Med vanliga produkter behöver du bara 3 ingredienser som är väldigt dryga och kostar ca 40 kronor att köpa in. Med sådana efterforskningar kan du spara flera hundra per år och vet exakt vad är för produkter du handskas med.