Design vid havet

Havsfastighet i skärgården

För fastigheter belägna i närheten av havet eller sjön har du möjligheten att inreda med ett härligt nautiskt tema, som inte alls hade fungerat lika bra längre upp på torra land. Dags att kika på några bra designtips för fastigheter nära havet.

Kom undan billigt

Många gånger kan man komma undan riktigt billigt när det gäller att handla in specifika inredningsdetaljer som gör sig väldigt bra i en havs- eller sjöfastighet. Sådant som gamla rep, nät eller ankare kan vara fantastiskt fina och passande föremål att inkludera i din inredning. Något annat som också går att få tag på riktigt billigt är olika typer av snäckor, som du antingen kan placera bara som dom är, eller exempelvis göra något form av arrangemang, som att fylla en glasvas med snäckskalen och plantera någon kvist eller liknande i.

Båtinredning funkar perfekt

Ofta kan man förbise att man faktiskt kan använda sig av inredningsdetaljer som egentligen är framtagna och avsedda för båtar med gott resultat. Allt handlar om att ha lite egen fingertoppskänsla och välja ut sådant som man själv tror sig skulle kunna passa i hemmet, och lämna resten kvar för någon annan att köpa och använda för att förgylla stämningen med under däck.

Drömmen om en egen fastighet i skärgården

Vi är medvetna om att långt ifrån alla utav er läsare har ynnesten att äga en havs- eller sjöfastighet. Som mycket annat (om man inte är ekonomiskt oberoende) handlar det om att prioritera och det kan tänkas att man behöver spara i något eller några år för att göra drömmen sann, eller prioritera bort annat som man vanligtvis unnar sig. De flesta uppoffringar tycker vi dock är väl värda, då en fastighet av denna sort ger så otroligt mycket tillbaka till sin ägare, med härliga sommardagar, svala kvällar och kluckande nätter. Vi rekommenderar även att ni kollar runt en hel del och jämför utbudet innan ni bestämmer er, så att ni slipper vara med om en situation där ni genomför ett snabbt och spontant köp, men sedan inser att ni egentligen ville köpa en annan typ av fastighet, eller på en annan plats.