Effektfull renovering

Ett bra sätt att förnya sitt hem på är genom en effektfull renovering. Idag finns det många olika sätt på vilka man kan välja att inreda sitt hem. En inredningsstil som är populär just nu är den så kallade skandinaviska inredningsstilen. Här nedan följer några tips på vad man kan göra om man vill renovera, förnya och inreda sitt hem i skandinavisk stil.

Byta eller renovera golv

Då skandinavisk stil till stor del handlar om klass, funktionalitet och enkelhet kan ett bra alternativ vad gäller golv vara till exempel ett trägolv i klassiskt material som ek eller björk. Vad gäller utseendet på själva golvet kan plankorna både vara smala och tjocka. Ett golv med lite tjockare plankor gör ofta att golvet känns mer fylligt och rustikt.

Måla om väggarna

Vad gäller väggarna så kan det vara all idé att måla om dessa om man ändå är igång med renovering. Eftersom skandinavisk inredning handlar mycket om enkelhet går ofta väggarna i en färg och då i någon ljus som till exempel vit, ljusgrå eller ljusblå.

Göra en cool fondvägg

Även om skandinavisk design och inredning i mångt och mycket handlar om enkelhet så hindrar inte detta från att ha en cool fondvägg, så länge den inte sticker ut alltför mycket mot övrig inredning. Ljusa färger i form av något snyggt mönster eller ett behagligt havsmotiv är något som går väl ihop med en skandinavisk stil.

Måla om fönsterkarmar och lister

Vad gäller fönsterkarmar och lister så är vitt ett säkert kort när det kommer till skandinavisk stil eftersom detta fungerar mycket bra ihop med övrig inredning i samma stil. Ett alternativ när det kommer till fönsterkarmarna kan vara att låta någon stenplatta eller motsvarande utgöra karmen då detta passar väl in i en mer avskalad stil.

En del av tipsen i den här texten är hämtad från http://inredningsvis.se/svensk-inredningsblogg-skandinavisk-stil/.