Felen i väggarna

Om du har köpt ett nytt hus är det dags att syna det från topp till tå. Är det en äldre villa är det ännu viktigare att undersöka bostaden noggrann innan köpet.

Vatten

Badrum är alltid riskkonstruktioner, även hur nya de är. Be besiktningsmannen undersöka brunnen och lutningen, det är nog de viktigaste och mest avslöjande delarna i badrummet. En gammal golvbrunn är mer vattenskadebenägen och har rummet fel fall kan du stå utan möjlighet att försäkra dig mot vattenskador.

Just rör och avlopp brukar inte en besiktningsman granska, de har inte kunskapen eller verktygen för att kunna göra det. Istället kan du ta dit en rörfirma eller spolbil som kan filma rören och ledningarna. De kan se om det är gamla rör, om det är trasigt eller om det är stopp i något avlopp.

Elektricitet

Det döljer sig mycket el i våra väggar och det finns ingen garanti att allting är i toppform där inne. Är huset nybyggt eller om elen nyss har blivit bytt ska det finnas en elektriker som står som ansvarig. Du får inte hålla på med el själv, fasta installation och elbesiktningar sköts endast av elektriker. Vet du att elen är av äldre slag kan du göra en elbesiktning och få veta vilket skick kablar och uttag är i.