Flytta ihop med din partner

Är det dags för dig och din partner att ta nästa steg och flytta ihop till en gemensam bostad. Att flytta ihop med någon för första gången är oftast spännande men kan också vara lite nervöst.

Några tips när ni ska flytta ihop

Det finns några bra saker att tänka på innan det är dags att flytta. Gör en gemensam budget så att ni får en överblick över ekonomin när ni väl lever ihop. Fundera på att göra en checklista, vad skall göras och i vilken ordning. Se till att ta hjälp av fler tips för att få en så enkel och bra start som möjligt när det väl är dags för er flytta ihop.

Sambolagen

Något som kan vara bra att kolla upp innan flytten sker med sin partner är att kolla sambolagen, vill du ha mer information om sambolagen kan du kolla online. Att vara sambo innebär att två personer bor tillsammans i ett parförhållande och har ett gemensamt hushåll.

Det kan också vara bra att skriva samboavtal som gör det enklare för er om situationen uppstår att ni skulle vilka dela på er. Om ni hyr en lägenhet tillsammans och separerar får den som har störst behov bo kvar i lägenheten.