Förändra med textilier

En inredningsdetalj som är väldigt prisvärd och gör stor skillnad i ett rum är textilier. Genom att byta ut textilier i ett rum kan du helt byta stil och ändra känsla i rummet. Du kan med textilier förändra ett rum utefter dess förutsättningar och stil.

Textilier

I begreppet textilier ingår allt i hemmet som är gjort av tyg så som gardiner, kuddar, överkast, plädar och mattor. Genom att ta in textilier i inredningen skapas en mer harmonisk och personlig stil. Du kan gärna ha olika uppsättningar av textilier och byta under året. Till jul kan det vara roligt att satsa på textilier mer i röda toner som hör julen till medan det till påsk kan vara roligt att ta in mer gula toner.  Grön är en färg som hör sommaren till och genom att blanda in gröna och vita textilier på sommaren skapar du en fräsch och somrig inredning.

GardinerGardiner

Gardiner är en textil som gör stor förändring i ett rum. Egentligen har gardinen 3 huvuduppgifter;

  • Fungera som ljus och solskydd
  • Fungera som insynsskydd
  • Vara estetisk och tilltalande för inredningen

Ett bra tips då du ska köpa och sätta upp gardiner är att sätta dem runt fönstren mer istället för framför fönstren. Genom att sätta dem mer på väggen får du mer ljusinsläpp och du får känslan av att fönstren är större och luftigare. Ska du sätta upp en gardinkappa, sätt den direkt från taket och låt kappan bara gå ner någon decimeter över fönstret. Har du längder gäller samma princip, fäst dem upp mot taket och låt längderna hänga till stor del framför väggen med bara en bit in framför fönstren. Genom att montera gardinerna på skenor kan du lätt dra för dem för fönstren och du vill ta bort solljus eller göra ett rum mörkare nattetid.

En sida som säljer snygga och prisvärda gardiner är  zalando.se, deras gardiner känns rätt i tiden och följer de trender som gäller. Zalando har ett stort utbud med både färdigsydda gardiner och tyger från kända designers vilket gör att de finns gardiner för alla smaker och prisklasser. Besök gärna deras sida för att få inspiration och tips på hur du kan inreda ditt hem. En gardin som passar bra in mot höstens trender är en gardin från Esprit Home, e-koro, en gardin i grå toner med snyggt etniskt mönster.

Trender

Vill man följa trenderna för hösten och vintern 2013/2014 är den stora färgen grått. ”Gray Boom” är ett begrepp som kommit upp på tapeten och trenden syntes tydligt på bland annat Formexmässan. I övring är det stort fokus på naturen i höstens trender och det gäller att ta in naturen i hemmet genom att välja material som betong, trä med naturfärger blandat med vita toner. Stilen för i höst är lite ”vintage” med en känsla av gammalt och enkelt. På textilier kommer ”mormors – mönster” igen på bland annat väggbonader och kuddar. Generellt säger trenderna att satsa på mer textilier i form av mattor, gardiner och plädar för att skapa en mysig, personlig känsla.