Förbereda för flytten

Att flytta till en ny bostad är ofta lika spännande som det är stressigt. Men bara man har koll på alla delar som måste göras kan man minska stressen något.

Ha koll på tillträdesdagen

De flesta vet nog vilket dag de får tillgång till den nya bostaden. Men det finns mer att tänka på än bara vilken dag det är. Ibland kan det till exempel vara ett klockslag som säger när man har tillgång, och det är stor skillnad på att få tillgång till bostaden klockan 8 på morgonen och klockan 20 på kvällen när man håller på att flytta. Om tillträdesdagen är på helgen är det viktigt att veta att man kan få tag på nyckeln ändå och att den som lämnar ut denna inte befinner sig på kontoret eller liknande.

Ta hjälp vid behov

Det är viktigt att ha koll på hur mycket jobb som faktiskt är inblandat i en flytt. Praktiskt taget ingen flyttar ju alla sina saker helt själv. Men det är många som försöker hantera saker själv som egentligen borde ha hanterats av någon professionell. Att överskatta sin förmåga kan i bästa fall resultera i att något tar längre tid än planerat, men i värsta fall kan det bli betydligt mer kostsamt än så.

Räkna med mer tid

Det är alltid svårt att uppskatta hur lång tid det tar att flytta. Hur rätt man har i sin uppskattning kan så klart bero på om man är en tidspessimist eller en tidsoptimist. Men ett säkert kort är att det åtminstone kommer att ta en dag att göra själva flytten och en dag till att fixa all flyttstädning.