Fräscha upp hemmet

Fräscht hemDet krävs inte mycket för att hemmet ska kännas fräschare och nyare. Kanske är det dags att byta ut en möbel eller bara ändra färgerna för en mer stimulerande tillvaro. Nedan följer lite olika tips på vad man kan hitta på!

Nya möbler
Köp en ny soffa eller ett nytt soffbord – eller varför inte bara byta klädseln på soffan till en annan färg? Det ger känslan av att hela soffan är ny! Eller är det kanske dags att köpa ett nytt matbord? Nya möbler förändrar mycket i hemmet. Sälj de möbler du inte vill ha längre så blir det mindre dyrt att shoppa nytt.

Ändra färgtema
För att förnya hemmet kan det vara trevligt att måla om väggarna i en ny färg eller tapetsera i något fint mönster. Varför inte köpa nya matchande gardiner till också? Att ändra färger på väggar och möbler ger en helt ny känsla till miljön även om allt annat är detsamma.

Ta bort och lägg till detaljer
En vas med blommor kan tillföra förvånansvärt mycket liv i hemmet. Byta ut dina gamla kaktusar mot nya växter, köp en ny tavla eller varför inte nya kuddar till soffan? Detaljer gör mycket mer än vad man tror och oftast är det där den största förändringen ligger. Dina gäster kommer även märka förändringen utan att riktigt kunna sätta fingret på vad det är.

Jobba med det du redan har
Om du inte vill shoppa nya grejer går det alldeles utmärkt att ta det man har och förnya det lite. Att måla om stolarna och bordet är ett utmärkt sätt att få gamla möbler att verka nya. Ett sista tips för att fräscha upp hemmet är att helt enkelt möblera om lite! Det kan vara värt att prova på en ny struktur och fördelen är att du inte behöver handla något nytt eller måla om för att en stor förändring ska märkas av.