Hjälp med städningen

Många har svårt att få tiden att räcka till. Trots alla moderniteter som underlättar vår vardag är tidsbrist ett problem som hela tiden ökar. I en familj är det numera vanligt att båda föräldrarna arbetar, ofta heltid. Förutom det har barnen olika aktiviteter som de ska skjutsas till och från, middagar ska lagas och hemmet ska städas. Det gör att tiden inte alltid räcker till för att du ska få någon egen fritid.

Städhjälp

Anlita städhjälp

För dig som vill få mer tid till att umgås med barnen, din partner eller att exempelvis utöva någon sport är det ett perfekt alternativ att anlita städhjälp. Städhjälp är inte längre något som bara är till för de rika, utan kan användas av alla. Det beror bland på att RUT-avdraget infördes, vilket du kan läsa mer om längre ner. Den ökade konkurrensen har även bidragit till att kraven på städfirmorna har ökat. Vad städfirmorna erbjuder kan variera.

RUT-avdrag

RUT-avdraget tillkom bland annat för att fler skulle ha råd att anlita hjälp till hushållet samt för att öka antalet arbeten på grund av den ökade efterfrågan. RUT-avdraget  ger dig rätt att dra av 50 % av arbetskostnaden upp till en summa av 50 000 kronor per år och person. Du kan även använda avdraget till bland annat barnpassning vilket ger dig ytterligare möjligheter att hinna med fritidsaktiviteter.