Inreda barnrummet

Ett mysigt barnrum är mycket värt både för barn och föräldrar. Tillsammans med barnen kan man hitta på finurliga lösningar som är roliga och funktionella. Genom att låta kreativiteten flöda och ha roligt tillsammans.

Att inreda ett barnrum är riktigt roligt. Här kan man ta ut svängarna ordentligt med både färger, former och material. Ett barnrum ska väcka lekglädjen och fantasin. Men det är även viktigt med bra förvaringslösningar, annars finns det risk för att barnrummet upplevs stökigt och oroligt. Det är bra om barnen får vara med och bestämma. Genom att utgå från älsklingsfärger samt omtyckta sagofigurer och andra favoriter, så får man en miljö som barnen trivs i.

Om man har ett rum med trista tapeter så kan man snabbt förnya väggarna genom att måla. Det finns många snygga färger att välja på. Sedan kan man enkelt sätta upp stickers med motiv som barnet tycker om. Det finns även 3D tapeter som man kan sätta upp som fondvägg. Med spännande motiv som till exempel undervattensvärldar eller varför inte en djungel med exotiska djur. Annars så kan man måla en vägg med skoltavelfärg, så barnen själv kan måla sin vägg när andan faller på.

Barn tycker om att leka på golvet så en stor mjuk matta brukar vara uppskattat. Men det är viktigt att välja en sort som tål att tvättas eftersom man får räkna med en hel del kladd i ett barnrum. Detsamma gäller övriga textilier som gardiner, kuddöverdrag, överkast och draperier. De ska vara lätta att tvätta.

Enhetliga förvaringslådor där man kan stoppa undan leksakerna gör att rummet genast ger ett mer ordnat intryck. Man kan även klistra upp fotografier på de leksaker som ska ligga i lådorna. Ett nallefotografi som pryder nallarnas förvaringslåda gör att barnet lättare plockar bort efter sig.Tavellister är perfekta att ställa upp barnböcker på. Dekoration och förvaring på samma gång.

Det finns många olika sätt att göra barnrummet till en mysigt och roligt ställe för lek och vila. Med lite kreativitet och fingerfärdighet förvandlas ett trist rum till en oas för barnen, på relativt kort tid.