Inreda en mancave

En mancave är ju ett ganska vedertaget begrepp nuförtiden, men för de som ännu inte har fått en förklaring av detta kan man säga att det är ett rum där mannen kan samla sina intressen och göra vad han helst vill. Av denna anledning kommer ju mancaves i många olika varianter, skräddarsydd mannen som bygger den.

När man inreder en mancave behöver man ju utgå från utrymmet man har. Dessa rum blir ofta placerade i källarrum eller renoverade garage, men om det finns rum över efter alla andra rumsuppgifter delas ut går det ju minst lika bra med ett vanligt rum också.

Intresseområdet kan ju också hjälpa till att informera valet av utrymme. För bilfantasten är ju garaget det perfekta utrymmet där all bilrelaterad inredning passar som handen i handsken. Och för vinsamlaren kan ju källaren kännas som ett mycket bättre val. Men sedan får man ju arbeta efter de förutsättningar och de utrymmen man faktiskt har tillgängliga.

Har man planerat att inreda en mancave men kanske inte vet hur man fyller ut hela utrymmet, och först och främst är det ju ett väldigt bra problem att ha, många har det omvända problemet. Då kan man dra inspiration från vad andra har ställt in i sina mancaves, de lite mer allmänna sakerna. Som till exempel ett blackjackbord. Så länge man bara lär sig hur det går till kan man spela några händer med polarna när de kommer förbi. Eller varför inte ett biljardbord? Också en klassiker som många gärna spelar emellanåt. Kanske kan man till och med lära sig skjuta lite häftiga trickshots.

Något annat som är väldigt populärt är att bygga sin egen hemmabio. Detta är minst sagt ett stort projekt, men om man har tiden, pengarna och viljan är det absolut något som kan göras hemma. Mängder av svenskar har byggt detta i sina hem och resultatet blir fantastiska filmupplevelser direkt i hemmet. Och det är ju något som hela familjen kan uppskatta.

Sist men inte minst är det värt att påpeka att det inte finns några ”regler” när det gäller att bygga en mancave. Man får helt enkelt fylla den med precis det man vill och hur man vill. Det är trots allt menat att vara sin egen fristad och så länge man själv är nöjd är det det enda kravet man kan ställa.