Inreda ett biorum

I dessa tider med hemmabiosystem så är det populärt att inreda något rum till en biosalong. Du kanske har ett rum i källaren som du aldrig använder. Det absolut bästa är om du kan bygga från absolut grund, det vill säga riva ut allt, golv väggar och tak. Då får du en bra grund att börja med, sedan beror det ju på hur mycket pengar du vill lägga ner på din salong.

Biosalong hemma

Innan du börjar att bygga så rekommenderas det att du ritar upp rummet skalenligt, därefter så kan du börja räkna på vilken storlek du ska ha på duken och vilket avstånd du behöver till projektorn. Men även rita in var du ska placera spotlights med mera. Vad för typ av stolar ska du ha och hur ska du placera dom. Drar du nytt elektriskt i rummet så bör du planera var vägguttag ska sitta och även uttag för övrig belysning. Högtalarnas placering är oerhört viktigt så du får så bra ljud som möjligt, försök att få kablar och annat du inte vill ha synligt inbyggt i golv eller väggar.

Planering är A & O så gör en lista på vad som behöver köpas in för själva byggandet av rummet, sedan en till för ljudet och en för bild. Kanske behöver du signalförstärkare eller någon typ av switch så du även kan få bild från TV.n som står upp i vardagsrummet. Hos Kabelbutiken hittar du switchar, signalförstärkare och andra produkter du behöver för din salong.

När du väl byggt din salong klar så är det dags för premiärvisning, bjud några filmtokiga vänner på en schysst film och ljudupplevelse och var stolt över det du byggt!