Inredning inför julen

254804-christmas-extravaganza

Att pynta och inreda med nytt hör definitivt julen till, och är en av de första sakerna vi tar itu med när julen närmar sig. Inredning inför julen innebär så mycket mer än bara adventsljusstakar och röda gardiner, idag kan du pynta med en hög julstämning samtidigt som stilen hålls personlig enligt din smak. Se till att din jul firas med stil i år, med hjälp av tipsen nedan!

  • Textilier. Att inreda med gardiner, dukar och kuddar gör stora skillnader för mysfaktorn. Allt behöver inte vara rött för att ändå bidra till julstämningen – även vitt och grått gör sig mycket bra som färger under julen. Spana efter vackra mönster som hör julen till, såsom änglar, tomtar, snöflingor och hjärtan.
  • Belysning och lampor. Adventsljusstakar och stjärnor i fönstret är bland de mest självklara sakerna när det kommer till julpynt, och här finns det stora möjligheter till variation. De senaste åren har det dykt upp många trendiga varianter på ljusstakar i olika storlekar och utföranden. I juletider är det ofta mörkt större delen av dygnet så snåla inte med mysig och fin belysning i hemmet. Använd gärna fina ljusstakar i fönstret och levande ljus i kök och vardagsrum för en fin kombination.
  • Juldekoration. Ju mer dekoration, desto mer julstämning i hemmet. Med julpynt och dekoration kan du skapa en personlig prägel på din julinredning. Är du kreativt och pyssligt lagd är det riktigt kul att göra egna juldekorationer. Idag finns de i imponerande snygga utföranden och det är dessutom en mysig aktivitet att göra ihop med vänner och familj. Dessutom är det ofta billigare att göra eget än att köpa nya designerprylar.
  • Gran och julbak. Stämningen upplevs även via doftsinnet, och vad doftar mer av jul än en julgran, pepparkakor och lussebullar? Vill du slippa barr finns det självklart bra plastgranar. Julbaket gör sig också bra i köksinredningen om du ser till att förpacka bakverken i vackra burkar eller påsar.