Lyxa billigt

När man inreder sitt hem finns det ett antal vägar att gå. Antingen så fokuserar man på att köpa saker som kommer hålla länge både i stil och i material, eller så satsar man på flyktiga ultramoderna stilar som ofta är billiga att införskaffa, men inte håller lika länge. 

blått lyxigt badrum

Som tur är finns det sätt att få de lyxiga och fina materialen och möblerna lite billigare, lyx till överkomliga priser.

Av alla material som finns så finns det nog inget som mäter sig med sten när det kommer till kvalitetskänsla. Främst marmor har länge används för att pryda allt ifrån slott till katedraler, idag är det något som alla kan få tillgång till. Stonefactory är en sida som vi på Min Hemlängtan har nämnt tidigare och har goda erfarenheter av. De har dessutom nu 5% rabatt på hela sitt sortiment om man är läsare av deras blogg. Allt man behöver göra är att skriva in en rabattkod.

De har dock självklart inte bara marmor utan även andra stenarter så som granit och skiffer samt plattor i form av klinkers, mosaik och kakel. Har du ett mindre rum kan du komma billigare undan även om du köper de lite dyrare materialen. Varor som klinker och kakel köper man oftast i stora mängder vilket gör att priset är ganska lågt eftersom det blir högt när man ska köpa mycket. Och sten överhuvudtaget är ett ganska billigt material när man tänker på hur lång livslängd som materialet har. Köper man det slittåligare materialet så kommer stengolvet att överleva dig, oavsett barn, husdjur, krossade krukor och hemmafester.

Då är det värre när man pratar om trägolv och laminat. Äkta trägolv är otroligt dyrt men håller en livstid. Laminat kanske måste bytas ut en gång eller två men har betydligt lägre pris, speciellt om det är den lite mer plastiga varianten som inte ens försöker efterlikna trä. Klickgolv i laminat kan man köpa billigt på flera olika butiker men äkta trägolv måste specialbeställas från byggvaruhandlar för att få rätt storlek.

Många varor som inte utsätts för speciellt mycket stress eller slitage fungerar lika bra i billig variant. Trendspanarna har en bra artikelserie som illustrerar detta. Serien heter lyx vs budget och sätter två liknande produkter emot varandra där den ena är ett dyrt designföremål och det andra går att köpa i vanlig butik. Exempel på dessa artiklar går att hitta här.