När flytten börjar närma sig

Det är inte alltid det passar sig att be kompisarna om bärhjälp i samband med flytten. Särskilt om du har ett lite större bohag att flytta med dig är det skönt att kunna anlita en flyttfirma i stället. Anlitar du en seriös firma vet du också att dina saker är försäkrade under flytten om någon skada skulle ske.

Hur hittar jag en bra firma?

Enklaste sättet är att höra med vänner och bekanta och då får du också de ärligaste tipsen. Det är även smart att be om offerter från olika flyttfirmor och jämföra priser och innehåll. Det finns en hel del sidor på nätet som erbjuder denna tjänst. Ett annat råd är att jämföra omdömen på nätet för flyttfirmor du är intresserad av så att du kan bilda dig en uppfattning.

Vilka tjänster erbjuder flyttfirmor?

Vad som ingår i flyttpaketet kan variera en del mellan olika firmor. Förutom själva transporten av bohaget kan du ofta välja till nerpackning av dina saker samt flyttstädning. Många flyttfirmor erbjuder också magasinering vid behov. Läs mer på nätet om du vill veta mer om hur en flytt kan gå till.

En sak att tänka på är att du har rätt att göra RUT-avdrag för arbetskostnaden. Hör bara med din flyttfirma så de fixar det praktiska med Skattemyndigheten.