Piffa upp ditt vardagsrum

boring living room

Ett tråkigt vardagsrum kan man inte mysa i. Det är inte lika roligt att bjuda hem kompisar för att umgås när man inte känner att vardagsrummet är som man vill ha det.

Det går faktiskt att piffa upp vardagsrummet med tämligen enkla medel. Du behöver du byta soffan eller fåtöljerna eller måla om alla väggar för att skapa lite känsla. Se hellre till detaljerna.

Doften

En god och härlig doft gör rummet mycket mysigare att vara i. Om ni inte är känsliga mot doftljus rekommenderar vi att man köper in några i samma doft och placerar på bord och fönsterbräda. Låt dem stå tända och brinna en timme eller två innan ni får besök så håller sig doften resten av kvällen, förutsatt att ni köpt doftljus av bra kvalité.

Vill ni inte ha doftljus kan man istället välja doftpinnar eller helt enkelt blanda en del sköljmedel med fem delar vatten i en sprayflaska. Duscha tygerna i rummet då och då och njut av den fräscha doften.

Soffan

Soffan kan man vara så extrem att man klär om. Sprättar man bort tyget får man perfekta mallar att följa för att göra ett sprillans nytt tyg.

Vill man inte lägga så mycket tid på en gammal soffa kan man istället sy ihop fina tygbitar till ett stort lakan som man klämmer fast runt soffan. Det ser genast trevligare ut.

Köp nya kuddfodral till kuddarna. Satsa gärna på kuddfodral med stora och små tryck för att få en blandning i soffan.

Belysningen

Strunta i taklampan, den ger bara ett tråkigt sken. Ta hellre in golv- och fönsterlampor med svagt och starkt sken. Vid läsfåtöljen kan man ha en starklysande golvlampa, medan i fönstret passar det bättre med svagare mysbelysning.

Ett större vardagsrum borde innehålla 6-8 lampor i varierande sken beroende på vad familjen brukar göra i vardagsrummet. Du kan också ha små ljuskällor på sidoborden eller sätta fast en ljusslinga bakom teve för en trevlig effekt som gör tv-tittande mildare för ögonen.

cosy living room