Rofylld plats

Sovrummet är den yta i hemmet som man egentligen har mest frihet kring hur man väljer att inreda med tanke på att det är väldigt få andra som ska nyttja utrymmet. I andra delar av hemmet har man bland andra gäster att tänka på men i sovrummet kan egoismen blomma ut till fullo utan att störa någon annan. Trots detta bör man hålla sig inom vissa gränser då sovrummet i första hand ska vara en plats för avkoppling och vila och inredningen bör spegla detta för att ge ro.

Färg som ger lugn

Säng

Om man börjar med grunden och förutsätter att man vill ha ett klassiskt vitt tak och inte vill riva upp golvet är det enklaste sättet att dramatiskt förändra känslan i sovrummet att byta tapeter eller bara måla om väggarna. Vill man vara på den säkra sidan bör man välja neutrala färger som beige, elfenbensvit eller grått. Dessa färger ger rummet en lätt känsla gör att resten av inredningen får ta större plats. Vissa kan tycka att detta är ett tråkigt val och för dem finns möjligheten att piffa till det med en fondvägg förslagsvis bakom sänggaveln. Detta ger rummet lite mer liv trots att färgerna är milda. Är man mer dragen åt det färggranna är pastellfärger de mest passande för ett sovrum eftersom de ger ro. Om du mot normen väljer en eller flera starka färger kan detta vara ett uttryck för din personlighet som kommer ge just dig den avslappning som behövs. Men kom ihåg att det kan bli aktuellt att tapetsera eller måla om när det är dags att sälja bostaden för att inte skrämma bort potentiella köpare, något att tänka på när man inreder även för egen del.

Sängen, huvudfokus i sovrummet

Sängen är sovrummets absoluta mittpunkt. Sängar kommer i alla storlekar och varianter och det enda riktiga rådet att följa är att lägga ner tillräckligt med pengar på sängen. För en allt för billig säng riskerar att vara undermålig och förstöra kvalitén på livet i övrigt då sömnen inte är tillräckligt god. Men när det gäller att rama in sängen med en sänggavel finns det en oändlig mängd med vackra och funktionella varianter. Ibland kan man känna att man vill designa en egen sänggavel, som ingen annan har för att det ska bli personlig och egen. Vi har hittat ett företag, AZ Design som specialiserat sig på att sälja egendesignade möbler. Du kan hos dem själv få vara med och beställa mått, form, färg och stil så att du får en sänggavel som passar just din stil.