Snyggt i vardagsrummet

Vardagsrummet är något av ett hems centrum och också ofta ett rum man tillbringar mycket tid i. Av den anledningen är det kanske lite extra kul om man också har det lite extra snyggt i vardagsrummet. Här kommer några tips på hur man kan piffa till sitt vardagsrum så det blir både tjusigt och roligt att vistas i.

Väggarna

Hur väggarna ser ut och vad som finns på dessa har faktiskt större betydelse än vad man tror när det kommer till ett hems utseende. Därför kan det vara all idé att verkligen tänka igenom hur man vill att väggarna ska se ut och framför allt då i vardagsrum. Bara genom att tapetsera om kan man ändra hela stilen på vardagsrummet.

Ett bra tips om man funderar på att ändra i vardagsrummet är att utgå från väggarna. För den som vågar och vill sticka ut lite kanske en så kallad fondvägg på en av väggarna kan vara något. En fondvägg innebär att man låter en hel vägg utgöras av antingen ett mönster eller ett helt motiv. Genom att ha en fondvägg kan man verkligen få en helt unik stil på vardagsrummet.

Möbler och övrig inredning

Möblerna har givetvis också en stor betydelse när det kommer till inredningen av ett vardagsrum. Ett bra tips kan vara att låta möblerna matcha varandra. En variant kan vara att till exempel låta hyllor, bord och liknande i en färg och låta soffor och fåtöljer gå i en färg, något som faktiskt kan bli ganska snyggt.

Även ”småplocket” i form av kuddar, mattor, vaser, prydnadssaker och dylikt hjälper också till att sin prägel på vardagsrummet. Det är med de små sakerna som man sätter den där sista lilla touchen på inredningen i vardagsrummet.