Vardagslyx med badtunna

hot_tube

Att bada i tunna är det optimala sättet att vistas utomhus och bada varmt helt oberoende av årstid. Det är lika skönt en het sommardag som det är en iskall vinterdag. Men det kan vara klurigt att veta riktigt vilka varianter som finns och om man ska bygga själv eller köpa.

Att bygga en egen badtunna kräver en del kunskaper. Ska du bygga upp en i trä är det viktigt att komma ihåg att träet är ett levande material som sväller när det är vått och krymper när det är torrt. Är du händig så finns det ritningar till hur man bygger på nätet. Är du duktig på att svetsa och kan bygga saker i metall så kan du så klart också bygga en på detta viset på egen hand. Glöm dock inte att då ett litet fall till avtömningen av tunnan så att det blir enklare att tömma ur och rengöra. Du kan välja att plasta dig en tunna. Du behöver då bygga ett skrov som håller konstruktionen då plasten i sig inte kan göra detta. I alla dessa tre fall är det även bra att tänka över konstruktionen av sitt platser.

Förutom sittplatser och avtömning behövs det även någon form av uppvärmning. De allra flesta använder sig utav någon form av vedeldad kamin. Du kan placera kaminen i tunnan eller strax utanför. Det beror alldeles på hur vatten och rökkanaler kommer att konstrueras. Det finns även ritningar online till dessa.

För dig som inte vill bygga något alls av detta själv, finns det så klart tillverkare av alla dessa typer av tunnor och kaminer. Bara att välja och vraka tills du hittar det optimala priset och den perfekta tunnan.