Dags för tapetsering

Att tapetsera och på så sätt förnya väggarna där hemma är enkelt och smidigt. Dessutom behöver det inte kosta särskilt mycket. Om du vill få in en ny känsla i hemmet eller har slitna väggar kan det vara dags att tapetsera.

Välj rätt tapeter

Eftersom att utbudet på tapeter är väldigt stort kan det vara svårt att välja. Det bästa du kan göra är att utgå från vad du gillar. Tapeter kommer i olika mönster och färger och därför har du möjlighet att hitta tapeter som passar din smak bra. Välj något passande här om du vill handla dina tapeter online. Du kan välja mellan att inreda med tapeter som går i samklang med resten av färgtonerna i rummet eller låta tapeterna bryta av och bli en färgklick.

Så får du tapeterna på plats

När du har fått dina nya tapeter levererade hem till dig är det dags att tapetsera. Till att börja med behöver du införskaffa tapetklister och en roller. Därefter behöver du göra iordning rummet där tapeterna ska sitta och eventuellt ta bort gamla tapeter. Sedan mäter du och klipper ut tapeterna och mönsterpassar dem. Om du tycker det känns svårt kan du alltid anlita ett proffs.