Design i olika sammanhang

Mode

Vad är design för dig? Många förknippar design i första hand med inredning av hus och hem eller kläder. Det är inte så konstigt med tanke på att man i marknadsföringen just lyfter fram designen starkt.

När det gäller inredning är vissa designers mer populära än andra och det är lite status att ha saker och möbler från dessa. Även inom klädindustrin är det inte ovanligt att den som ritat kläderna får vara med i marknadsföringssyfte. För att inte tala om smyckesdesign. Mycket av detta beror på att man tänker sig att designat är något mer unikt och annorlunda. Men så finns det också design som man inte ens tänker på. Som finns i bakgrunden och som inte alls lyfts fram i samma utsträckning.

När designen blir dämpad

Det finns i stort sett design inom alla områden även om man lyfter fram det på olika sätt. En av de saker man kanske inte lika ofta förknippar med design är exempelvis gravstenar. Det är knappast så att begravningsentreprenören ”säljer” stenarna genom att peka på dess design och lyfta fram vilken designer som står bakom den. Men som i allt går det trender och Då behövs det människor som jobbar med att ta fram stilar och modeller som passar det behovs som finns hos kunden.

Så frågan är inte var designen finns utan hur mycket vi tillåter oss att se utav den.