Förändra din hemmiljö

Första gången du är hemma hos någon så tänker du säkert mycket på hur de har inrett. Även vilka möbler, tavlor och andra detaljer de har valt och hur de passar ihop lägger du nog märke till. Men hemma hos sig själv är det lätt bli lite hemmablind. Fundera på hur mycket du har förändrat i ditt eget hem sedan den första tiden efter att du flyttade in?

Små saker kan göra stor skillnad

Att skaffa nya möbler eller annan inredning är förstås ett sätt till nyskapande. Mycket kan du handla på nätet om du vill. Men du behöver inte göra så stora förändringar för att få en ny känsla i ett rum. Du kan åstadkomma mycket genom att helt enkelt möblera om. Till exempel kan en soffa få flytta ut från hörnet och fungera som avdelare. Prova dig gärna fram med olika metoder för att hitta en passande lösning.

Detaljrikedom och ljus

Mindre inredningsdetaljer är ett annat sätt att ge nytt liv till en välbekant miljö. Det går med fördel att handla på nätet för att hitta de perfekta prylarna. Några tips är vackra lådor, dekorationsfigurer eller lampor. Dessutom kan en bra belysning göra underverk för mysfaktorn. Det finns många smarta knep att ta till när du ljussätter hemma. Använd till exempel gärna många ljuskällor och arbeta med olika höjder.