Hur du kan gå tillväga för att få trägolvet på plats

TrägolvGolvet utgör en stor del av huset och är därför en viktig del av ett hus stil. Trägolv är oerhört vackra med sin levande och antika känsla, det är den största anledningen till att så många väljer att skaffa just trägolv. Det finns många olika sorter att välja mellan, några är mer skinande, rena och ljusa medan andra har en mer rustik känsla knutna till sig.

Det finns olika sätt för att få trägolven på plats. Om du inte har mycket erfarenhet eller inte känner att du har tid är det klokt att kontakta ett proffs. Älvsjö Golv är ett företag med lång erfarenhet inom ämnet. De är experter på att lägga golv och när du anlitar dem kan du vara säker på att de vet vad de gör. De går igenom allt ifrån hur grunden ser ut till själva utplacerandet av golvet. När du gör det själv är risken stor för att det kommer knarra, vara ojämnt eller i vissa fall att det uppstår fuktskador, därför kan det vara bra att ta hjälp utifrån.

Det går som sagt att lägga trägolven själv. Då finns det en del saker att tänka på. Det första är att kolla hur underlaget ser ut, det är viktigt att grunden är helt jämn. Om du har ett betongunderlag som är ojämnt är det bäst att använda dig av spackel för att få bukt med problemet. Därefter lägger du ut fuktskyddsmattan som skyddar träet. Därefter kan du rulla ut stegljudsisoleringen som har som uppgift att minska knarrandet. Se till att följa alla punkter i instruktionshänvisningen, de finns där av en anledning. På den här sidan kan du få hjälp att välja vilket material som passar dig och lite om de olika egenskaperna materialen har.

I dag finns det så klart många golv som är enkla att lägga: så kallade klickgolv. Då behöver du bara såga till dem i rätt längd och knacka dem på plats. Men det kan uppstå problem. Man ska inte knacka för hårt för då finns risken att man bryter sönder spåret som nästa planka ska in i. Sedan måste man lämna mellanrum till väggen eftersom golvet rör på sig och kan spricka eller gå sönder som man lägger dem alldeles intill väggen. Det senaste inom golvvärlden är klickgolv där man inte behöver knacka. De har också en mjuk matta under plankan, vilket gör att du behöver inte lägga ut någon matta under golvet utan kan lägga direkt på underlaget såvida det är rakt.