Jakten på drömhuset

Många av oss har en bild vi får i huvudet när vi hör ord som drömhus. Medan det kan skilja sig enormt från person till person har man ofta en lista på krav som måste uppfyllas för att huset ska kvalificera. Att söka boende är sällan enkelt även under god omständigheter men jakten på drömhuset kan vara en väldigt speciell utmaning.

Kraven man ser om och om igen är boyta, tomtstorlek och läge. Dessa krav kan ibland bli väldigt speciella och ju hårdare man håller på dem desto svårare kan det bli att hitta lämpliga kandidater.

Något man förr eller senare lär sig är att livet många gånger handlar om kompromisser. Att kunna kompromissa är en väsentlig del av hitta sitt drömhus. Frågan man måste ställa sig själv är vad man faktiskt kan kompromissa med.

Kanske huset har rätt läge men är inte stort nog? Möjligheten att bygga ut finns ju alltid. Har huset rätt storlek men kanske tomten är för liten måste man fråga sig hur viktig den egentligen är och om en planer för den kan justeras? Tänk noga på vad minimumkraven är i utgångspunkt och vad man sedan kan göra själv för att skapa sitt drömhus utifrån den grund man har att arbeta med.

Det betyder dock inte att det är omöjligt att hitta ett hus som passar in på alla ens viktigaste krav. Att få slå till på en gång kan då vara väldigt frestande, men det är fortfarande väldigt viktigt att granska huset ordentligt. Fel i fastighet förekommer ganska ofta och varje hus ska besiktas noggrant innan man går vidare. Priset att fixa en del saker kan vara väldigt stort och kan man inte förhandla till sig ett bättre pris på grund av felet måste man överväga vad chansen är att man hittar något som passar in på ens bild av ett drömhus igen i framtiden.

Att drömhuset blir en mardröm är tyvärr något som många har fått uppleva just eftersom de inte kunde se bortom sin egen vision av ett hus. Och det är en upplevelse man inte vill ha.