Byt ut inredningen och växter i ditt akvarium

Ett akvarium kan verkligen vara en fantastiskt inredningsdetalj i ett hem. Det skapar harmoni och ro i ett rum och är avstressande att titta på. Och visst finns det något rogivande i att sitta och studera när fiskarna lojt simmar förbi.

För att fiskar ska må bra i ett akvarium behöver du i regel uppfylla tre olika aspekter. Akvariet måste vara tillräcklig stort. Det finns anvisningar på hur många fiskar som är lagom att ha i ett akvarium och de ska du alltid följa. I ett akvarium som är 40 liter stort är det generellt lämpligt att ha sex till åtta fiskar.

Variera inredningen

Fiskar behöver även få skrymslen och vrår att simma i och det är viktigt att alltid nogsamt inreda därefter. Det är också nödvändigt att byta inredningen då och då för att skapa optimala och trivsamma förhållanden för fiskarna.

En tunnel eller en spännande gren som de kan simma runt är bra exempel på sådant som fiskar gillar. Kom dock ihåg att alltid köpa inredningen i djuraffären så att du inte får in sjukdomar och bakterier i akvariet. Växter är även en annan detalj som är rolig och enkel att byta ut. Det går att hitta akvarieväxter online om du vill förnya i akvariet.