En mysig känsla hemma

sh_curtain_home_decoration

Efter en tid brukar hemmet kunna kännas tråkigt och man blir less att se samma gamla tråkiga tapeter och den fula soffan. Då är det dags att sätta igång och förnya valda utrymmen och piffa till för att få en mysig känsla hemma igen.

Ibland krävs det lite ingående handkraft för att åstadkomma det man vill med ett specifikt rum. Kanske måste tapeten bort och nytt golv läggas. Det behöver nödvändigtvis inte bli så dyrt, men klart att det kommer att kosta en slant, då det är vettigt att välja tapeter och golv som håller.

Ibland kan det räcka med att man piffar upp ett rum. Det kan enkelt göras med lite tyger och målarfärg, där vissa saker som exempelvis ett bord kan få nytt liv med en ny färg. Det är viktigt att vi trivs i vårt hem och att mysfaktorn får finnas kvar i exempelvis sovrummet.

Vissa rum kan vara svårare att förnya, då de saker som bygger upp utrymmet ofta är kostsamma. En ny mediamöbel är en dyr historia, så det kan vara vits att använda sig utav penseln här. Små medel kan piffa upp ordentligt.

Försöker man däremot att byta stil helt, då kan det vara nödvändigt att göra sig av med de möbler man redan har och införskaffa nytt. Sälj de gamla möblerna på nätet så får dom finansiera de nya och köp gärna begagnat själv.