Hemmets olika rum

VardagsrumInredningen skiljer sig ofta från rum till rum. Olika färger ger olika känslor och möbler placeras där det är mest praktiskt. Stilen för ett sovrum kan vara svår att matcha med stilen för köket, så rent automatiskt kommer hemmets olika rum att se annorlunda ut i inredningsväg.

Köket
I köket är det dominerande med en ’’städad’’ känsla. Enkla färger som matchar varandra såsom vitt och trä kan vara lika vanligt som svart och grått. Eventuella möbler är placerade praktiskt så att så mycket yta som möjligt kan utnyttjas. En typiskt grej för just kök som skiljer sig från de andra rummen är att detaljer hänger lite här och var – handduk, förkläde och diverse köksredskap brukar vara synliga. För att ge kontrast mot arbetsklimatet bryter man av med fruktskålar, blomvaser och tavlor.

Sovrummet
I sovrummet eftertraktas känslan av lugn och därmed föredras naturligt varma färger på både väggar, gardiner och sängkläder. Här hittar man ofta en TV och till skillnad från köket mer bekväma möbler att slappna av i såsom en bekväm fåtölj eller en soffa. Här placerar man möblerna även mer praktiskt eftersom man inte utnyttjar större delen av dagen i detta rum.

Badrummet
I badrummet vill man hitta ett förvaringsskåp där man har alla nödvändiga saker som plåster, mediciner, hårprodukter, smink med mera. Gärna ska det förvaras i skåp eller en hög byrå med lådor som inte tar upp mycket yta. Andra praktiska saker är klädhållare för sina träningskläder eller för handukarna att torka på. En stor spegel och fräsch belysning ger badrumet ett trevligare intryck.

Entré och vardagsrum
Hallen må va det mest praktiska rummet i hemmet. När man kommer in behövs ett ställe att hänga jackan på, någonstans att ställa skorna och gärna en dörrmatta att borsta av smutsen före. En byrå där man kan lägga diverse utomhusplagg som mössa och vantar är välbehövligt, samtidigt som den även kan fungera som en plats att lägga nyckelknippan på. Vardagsrummet är till skillnad från till exempel hallen mer utformat för att sitta ner och slappna av, titta på TV eller att umgås. Ett soffbord med fåtöljer och soffor runt omkring är optimalt för att kunna använda rummet som sällskapsrum.