Mysigt hem under vintern

A cosy roaring log fireAtt få inreda i hemmet brukar kännas roligt och givande, eftersom man får chansen att dekorera och göra fint där man ska bo och njuta av resultatet. Men även om din inredning brukar se mer eller mindre likadan ut året om, kan det vara kul att förändra lite efter säsong.

På sommaren och våren brukar det vara trevligt att dekorera med blommor, ljusa tyger och mer färg än på vintern. När hösten och vintern kommer är det lätt att det gråmulna vädret smittar av sig på humöret. Då kan man behöva ta till några extratrick för att skapa ett mysigt och inbjudande hem även under vintern – det finns många bra knep.

Till att börja med kan det vara bra att använda sig av:

  • Textiler
  • Belysning
  • Växter

Textiler kan användas på många sätt och är en bra metod att snabbt göra en större förändring utan att spendera för mycket pengar. Varför inte byta gardiner? Satsa antingen på mer höstlika färger som vinrött, grått eller till och med svart, eller på snövita gardiner som bjuder in den skygga vintersolen. Byt sedan kuddfodral till mättade toner, kanske med något roligt motiv. Det kan även kännas härligt att få byta ut mattorna till mer ombonade varianter när höstmörkret sänker sig.

Fullända med ljus

För att verkligen sätta pricken över i:et i din vintermysiga inredning är det levande ljus som gäller. Det finns inget som är så stämningsfullt som levande ljus när det är mörkt utomhus. Satsa gärna på olika sorter som exempelvis härliga doftljus i olika storlekar och vackra ljushållare. Placera ut ljus både i grupper och enskilt. Det blir ofta fint att ha en liten ljusgrupp på middagsbordet och sedan ett ensamt större blockljus på soffbordet. Förutom att doftljus ser vackra ut sprider de också en ljuvlig doft i hemmet. Det finns både friska noter av blommor och härliga dofter av kanelbullar och mysk. Föreställ dig ditt nyinredda hem, fyllt av hemtrevliga hösttoner och lockande dofter som sprider sig och mjukt kittlar luktsinnet. Stämningsfullt är bara förnamnet. På sidor som Doftljusbutiken finns de bästa doftljusen med de godaste lukterna. Passa på innan vintern kommer!