Skriv ett samboavtal

Att bygga sitt drömboende kan vara krävande, men att göra det med en partner kan kännas tryggt. Om ni planerar att bli, eller redan är sambos så är ett samboavtal mycket viktigt. Ett sådant avtal kan bli avgörande och mycket hjälpsamt om relationen någon gång skulle ändas. Detta avtal kan dock kännas svårt att utforma själv, därför finns sidor som hjälper till med precis detta.

Varför ett samboavtal?

Ett samboavtal är extra viktigt om ni ska köpa eller har köpt en gemensam bostad och har olika ekonomiska förutsättningar. Detta eftersom att en ekonomisk obalans skulle uppstå om ni väljer att separera. På grund av detta finns bra hjälp online, som kan underlätta med de juridiska frågor som angår er båda. Ett samboavtal kan dessutom göra att konflikter kring vem som ska ha vad efter separationen inte inträffar. Ytterligare är ett samboavtal en stor trygghet och något som ger båda parter en säkerhet.

Jurister online

Som sagt finns det juristbyråer på nätet som kan underlätta för ert samboavtal. Är man inte specialist inom området är det väldigt svårt att formulera ett distinkt avtal. Därför kan utbildade jurister på nätet hjälpa er. Först kan ni göra en gratis bedömning, för att senare få en hjälpande hand av jurister med stor erfarenhet.