Vad gör man med hemmet medan man reser?

När du är ute på spännande äventyr så står din bostad tom. Tillhör man en av de som reser mycket och under längre perioder så kan det vara bra att tänka på hur man ska ta hand om huset medan du är borta.

Att vattna blommorna

Är man borta under en längre period så kommer man behöva tänka på hur eventuella växter ska vattnas. En smart lösning för just detta är självbevattningssystem. Dessa kan finnas inbyggda i vissa krukor och i andra fall kan de monteras i efterhand. I många fall så kan detta vara bättre för blomman än att vattna som vanligt eftersom att det vattnas lite hela tiden istället för allt på en gång.

Post

När du har varit borta ett tag så samlas din post tills dess att du kommer hem igen, detta vet även tjuvarna om. En överfull brevlåda är för tjuvarna ett säkert tecken på att husägaren inte varit hemma på ett tag. Ett alternativ är att skaffa sig en större brevlåda där det inte syns när den börjar bli full. Känner man mina grannar väl så kan man fråga om de har möjlighet att hämta din post ett par dagar i veckan så det inte blir fullt.

Djurpassning

Har du kanske en hund? Då är detta det viktigaste att tänka på när du ska resa. Din bästa vän kommer fortfarande behöva mat, sällskap och motion. Ett alternativ kan vara ett hundpensionat, där kommer din hund bli väl omhändertagen och dessutom få träffa andra hundar. Ett annat alternativ kan vara att fråga någon du känner. Har du dessutom tur att en vän bor i närheten av dig så kan de åka och rasta hunden på din tomt, det kan ge intrycket av att någon är hemma och avskräcka eventuella inkräktare!