Belysning som gör skillnad

Belysningen i ett rum har en mycket viktigt uppgift att utföra. Inte nog med att den ska kunna lysa upp rummet när det är mörkt, den måste även ha förmågan att sätta den rätta stämningen och hjälpa till att lägga fokus på det du vill lyfta fram i inredningen.

Men detta är inte bara något som händer av sig själv för att du köper och sätter upp lampor lite här och där. Bra belysning kräver eftertanke och lite experimentering för att få ljuset att falla precis rätt. Och vill du få till en komplett ljusbild i rum gäller det att lägga ned lite tid och energi i att få till det rätt.

Till att börja med är det varmt rekommenderat att försöka använda sig av lampor av alla olika slag. Tak-, vägg-, golv- och bordslampor har alla sin plats i belysningen och de kommer alltid att ge ett bättre resultat tillsammans än var för sig.

Och tänk som sagt inte bara på hur väl en enkel taklampa kan lysa upp rummet och sedan nöja dig med den. Istället bör du tänka på hur olika kombinationer av tända och släckta lampor förändrar hur rummet uppfattas. Taklampan är bra för när du vill kunna se tydligt när du städar rummet, men ska du ha en mysig stund kommer andra ljuskällor nog att sätta en bättre stämning.