Byggnader som kan byggas som attefallshus

Reglerna för attefallshus är fullt av möjligheter för dig som husägare med lite extra utrymme på tomten. Och om du skulle vilja dra nytta av detta har vi några snabba förslag på byggnader du kan bygga.

Garage

Ett garage är ett utmärkt val om du inte har ett. Och under attefallshusreglerna kan du bygga det tillräckligt stort för att inte bara få plats med bilen utan även ha utrymme för en arbetsbänk, förvaring för verktyg och liknande.

Gäststuga

En gäststuga är också ett populärt alternativ och kan bland annat vara ett bra val för en större familj i ett mindre hus. Detta är möjligt genom attefallshus då de får inredas som ett åretruntboende, till skillnad från en friggebod.

Växthus

Men du kan även bygga något som ett större växthus under dessa regler. Ett perfekt projekt för dig som gillar att vara ute i trädgården och odla både det ena och det andra. Se bara till att du tänker på alla olika aspekter av växthusbygget.

Förråd

Ett enkelt förråd kan också vara ett bra val om du saknar förvaringsmöjligheter av vissa slag. Beroende på vad det är du vill förvara kanske du klarar dig fint med en enklare byggnad. Men för vissa saker är det så klart bättre om du också isolerar byggnaden ordentligt.