Enkla konstruktioner till hemmet – gör det själv

När det kommer till inredning och renovering är det lätt att bara lyfta på luren och ringa in en hantverkare som fixar det åt dig. Om du gör det själv istället, sparar du inte bara pengar, du kan också hitta en ny hobby och få uttrycka dig kreativt.

Vädra hela sommaren – egna myggnätsfönster

En enkel konstruktion att börja med. Du kan köpa myggnät per meter online för så liter som 45 kronor per meter. Själva fönstret bygger du enkelt med tunna träribbor som du spikar eller skruvar ihop. Mät upp en fönsterbåge i hemmet och använda samma mått för myggnätsfönstret. Myggnätet fäster du enklast med häftpistol. För att fönstret inte ska ramla ut när du vädrar kan du använda något så enkelt som dubbelhäftande tejp.

Unik förvaring – dina egna hyllor

Med en limfog kan du kapa ut exakt storlek som du behöver för hyllplanet. Du kan skapa hyllplan i vinklar och ta kreativa friheter. Just när det kommer till konsoler finns det gott om utrymme att skapa något personligt. Du kan använda gamla gångjärn från ladugården eller skapa konsoler genom att figursåga limfogen i ett mönster du gillar. Konsoler kan i princip se ut hur som helst så länge de fyller sin funktion.

Något mjukt att sitta på – däckkuddar

När bildäcken blivit uttjänta och behöver bytas kan du behålla gummit, fälgen kan du skrota för metallkostnaden eller sätta på de nya däcken. Såga ut två runda träskivor som är lite större än hålet i däcket. Limma fast skivorna och du har en rudimentär sittpuff utan ”puff”. Det kan du skapa genom att limma fast rep för en mer indisk känsla eller klä puffen med stoppning och sammetstyg för att ligga mer i tiden med dagens mode.